Hopp til innholdet

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT OG FÅ 30 gledingtips

Størst av alt er kjærligheten

raychan-BSOVKp_RSSc-unsplash

Jeg syns det er fint med en kjærlighetsdag jeg. Selv om jeg egentlig tenker at alle dager burde være dager med kjærlighet, gode ord og fine blomster. Et smil. Et vennlig blikk. En hjelpende hånd. Noen som lytter. Noen som er der. Noen å dele livet med. Noen å spise med. Le med. Gråte med. Et nikk, en som flytter vesken sin så du får plass. Kjærligheten er over alt om du ser etter den.

Kunne vi lært mer om kjærlighet – eller må den erfares gjennom prøving og feiling? Kunne vi unngått en del smerte ved å lært mer om oss selv tidligere? Hvordan vi reagerer når vi føler oss usikre, truet? Kjærligheten er uten tvil en kilde til livslang læring, om du vil…

Kjærlighet gir både glede og sorg. Vissheten om at vi kommer til å miste hverandre på et eller annet tidspunkt, gjør de minste ting enda finere. Glede oss over det vi har akkurat her, akkurat nå.

Du kan gi av tiden din, av ordene dine, gjøre tjenester for andre, gaver er også fint – en klem og en hånd å holde i. Kjærligheten kommer i mange former. Hva trenger du? Når føler du deg elsket? Håper du at andre skal gjette – eller tør du si hva du ønsker deg? Vi viser ofte kjærlighet – slik vi ønsker å motta. Her kan det være lurt å bli flerspråklig. Spørre dem som betyr mye for deg hva som er viktig for dem. Og ikke glem deg selv. Av og til må vi nemlig være litt til bry – for at andre skal kunne bry seg om oss.

Hva er kjærlighet for deg? Tør du slippe andre helt inn, tør du risikere å bli forlatt og avvist? Det er få ting i livet som er mer risikabelt enn hvem vi skal tørre å elske. Det er få ting som gir mer glede og mer sorg. Igjen to sider av samme sak. Jo mer du tør – jo mer vil du føle. På godt og på vondt.

Du kan prøve å holde fast, men da glipper den fort. La den fly – la den vokse – la den spres. For det er nettopp det som er fantastisk med denne ressursen,  den er en utømmelig kilde. Jo mer vi gir, jo mer får vi.

Happy valentines.

 

Klemmer fra

siri-signatur-2

Vi får til mye mer sammen! 
Kommenter gjerne, og del denne artikkelen:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

SIRI ABRAHAMSEN

Empati-trener, foredragsholder, forfatter og gründer av Gleding

Les mer som dette

Mulighet til å jobbe med oss!

Gleding – små handlinger, store forskjeller  Vil du være med å skape et univers for empati som har globale ambisjoner? Å jobbe for økt tilhørighet,

Les mer »